Pečená kuřecí křidélka

Recept na přípravu pečených kuřecích křidélek, která podáváme jako teplou chuťovku.


3.728x
75 min

Postup přípravy

Na přípravu tohoto receptu budeme potřebovat pekáček s pečící mřížkou. Kuřecí křídla omyjeme, osušíme a v místech kloubů oddělíme na kousky. Nejtenčí části křídel dáme stranou a použijeme je na přípravu vývaru.

V míse promícháme hladkou mouku s práškem do pečiva, solí, pepřem, mletým sušeným zázvorem, sušeným česnekem a mletou paprikou. V této suché směsi kuřecí křidýlka důkladně ze všech stran obalíme a poté je jednotlivě rozložíme na mřížku, položíme na pekáček vyložený alobalem a v předehřáté troubě na 200 °C pečeme asi 20 minut. Potom kousky křídel otočíme a opět pečeme dalších 20 minut do křupava.

Mezitím si připravíme dresink, ve kterém upečená křídla obalíme. V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme sladkokyselou chilli omáčku, teriyaki a kečup a necháme přejít varem. Čerstvě upečená křídla přendáme do mísy, zalijeme dresinkem a promícháme tak, aby každý kousek křidélka nasákl dresink. Mísu zakryjeme a křídla necháme ještě asi 5 minut na teple odležet.

Pečená kuřecí křidélka podáváme s oblíbenými saláty, nakládanou zeleninou a pečivem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená kuřecí křidélka

Zpět na recept