Grilovaná kuřecí křidélka s pikantní omáčkou

Recept na marinovaná kuřecí křidélka, která připravujeme na grilu a podáváme s pikantní rajčatovou omáčkou s chilli papričkami.


5.03x
120 min

Postup přípravy

Očištěná kuřecí křídla osolíme a naložíme do marinády, kterou připravíme smícháním jogurtu, oleje a citronové šťávy. Kuřecí křídla marinujeme ve směsi přibližně 1 hodinu v chladu. Asi 20 minut před grilováním je z ledničky vyndáme.

Mezitím si připravíme omáčku. Oloupanou a drobně nasekanou cibuli necháme zesklovatět na oleji, poté přidáme očištěné a najemno nasekané chilli papričky,  loupaná rajčata i s nálevem a prolisovaný česnek. Vše za stálého míchání asi 5 minut povaříme a potom směs rozmixujeme. Teplou omáčku dochutíme solí, pepřem a tymiánem, okyselíme balzamikovým octem a necháme vychladnout.

Odležená kuřecí křídla klademe na roztopený gril a zvolna pečeme ze všech stran dorůžova. Během grilování křídla pravidelně několikrát otáčíme a potíráme zbylou marinádou.

Grilovaná kuřecí křídla rozdělíme na porce a servírujeme s pikantní rajčatovou omáčkou. Vhodnou přílohou je oblíbené pečivo nebo bramborové hranolky.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilovaná kuřecí křidélka s pikantní omáčkou

Zpět na recept