Krnovský kapustový závin

Chutný recept na oběd nebo večeři z kapusty plněné kapustovou fašírkou, vaječnou smaženicí a párky.


4.7206x
75 min

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Obě slaniny nakrájíme na kostičky. Párky rozpůlíme podélně. Polovinu červené kapie nakrájíme na proužky. Z očištěné kapusty sloupneme 6 největších listů, seřízneme jim žebra, spaříme je vařící vodou a rozložíme na větší prkénko.

Zbylou kapustu uvaříme, necháme okapat, potom ji velmi jemně nasekáme a promícháme s polovinou nakrájené slaniny, 2 vejci a prolisovaným česnekem. Osolíme, opepříme a podle potřeby směs zahustíme strouhankou. Zvlášť v pánvi na zbytku slaniny a cibuli umícháme 2 vejce.

Připravenou směsí potřeme kapustové listy, na ně rozetřeme umíchanou vaječnou smaženici, poklademe proužky červené kapie a rozpůlenými párky. Místo smaženice lze připravit omeletu, kapusta se pak snadněji zabalí do rolády. Vše srolujeme do závinu, dáme do pekáče, pokapeme olejem, podlijeme hrnkem vody a dáme péct.

Závin upečeme v předehřáté troubě. Závin během pečení můžeme podle potřeby podlévat.

Krnovský kapustový závin krájíme na šikmé řezy a podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krnovský kapustový závin

Zpět na recept