Vaření.czReceptyKrnovské celozrnné rohlíky

Krnovské celozrnné rohlíky

Skvělé a zdravé křupavé rohlíky. Osvědčený recept, který stojí za zkoušku.


4.7255x
120 min
1×

Ingredience

těsto

1 špetkacukr
1 lžičkasůl
21-25 gdroždí
200 ghladká mouka
1 hrnekvlažná voda
100 mlřepkový olej
300 gcelozrnná pšeničná mouka

na potření

řepkový olej

Postup přípravy

Do mísy vsypeme obě mouky, vyhloubíme důlek a do něj rozdrobíme droždí, pocukrujeme, zalijeme polovinou vlažné vody, promícháme s trochou mouky a kvasnice necháme rozpustit. Přidáme zbylou vodu, olej, sůl a zpracujeme nelepivé těsto. Pod utěrkou necháme těsto kynout 45 minut. Těsto rozdělíme na stejně velké kuličky. Přibližně na 15 kusů vychází asi 65 g těsta na jeden rohlík. Válečkem rozválíme kuličky na podélné placičky, které stočíme do rohlíků. Při stáčení rohlíky lehce prsty roztáhneme, aby byly delší. Rohlíky skládáme na plech vyložený pečícím papírem a pod utěrkou necháme kynout 40 minut. Nakonec rohlíky lehce potřeme olejem a upečeme. V plynové troubě pečeme při 250 °C, stačí péct 20 - 25 minut. Do trouby přidávám kastrůlek s vodou. Po upečení je z dávky těsta 15 rohlíků asi po 52 g. Krnovské celozrnné rohlíky podáváme jako chutné pečivo k různým pokrmům.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krnovské celozrnné rohlíky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena