Krnovské celozrnné rohlíky

Skvělé a zdravé křupavé rohlíky. Osvědčený recept, který stojí za zkoušku.


4.7253x
120 min
1×

Postup přípravy

Do mísy vsypeme obě mouky, vyhloubíme důlek a do něj rozdrobíme droždí, pocukrujeme, zalijeme polovinou vlažné vody, promícháme s trochou mouky a kvasnice necháme rozpustit. Přidáme zbylou vodu, olej, sůl a zpracujeme nelepivé těsto. Pod utěrkou necháme těsto kynout 45 minut.

Těsto rozdělíme na stejně velké kuličky. Přibližně na 15 kusů vychází asi 65 g těsta na jeden rohlík. Válečkem rozválíme kuličky na podélné placičky, které stočíme do rohlíků. Při stáčení rohlíky lehce prsty roztáhneme, aby byly delší.

Rohlíky skládáme na plech vyložený pečícím papírem a pod utěrkou necháme kynout 40 minut. Nakonec rohlíky lehce potřeme olejem a upečeme.

V plynové troubě pečeme při 250 °C, stačí péct 20 - 25 minut. Do trouby přidávám kastrůlek s vodou. Po upečení je z dávky těsta 15 rohlíků asi po 52 g.

Krnovské celozrnné rohlíky podáváme jako chutné pečivo k různým pokrmům.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krnovské celozrnné rohlíky

Zpět na recept