Krkovička na jablkách

Recept na jednoduché a velmi chutné jídlo s pohodlnou přípravou. V neděli mám ráda chutné a pohodlné vaření, při kterém není potřeba stát celý den u sporáku, ale všechno se upeče najednou v jednom pekáči v troubě.


3.018x
45 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Jablka neloupeme, zbavíme stopky a jádřince a pokrájíme na plátky o tloušťce asi 2 až 3 mm. Vepřovou krkovičku omyjeme, osušíme a pokrájíme na silnější plátky o tloušťce asi 1,5 cm.

Plátky krkovičky nenaklepáváme, jen je nařežeme po obvodu okraje, aby se během pečení nekroutily. Krkovičku osolíme a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem. Brambory očistíme a nakrájíme na čtvrtky.

Do pekáče na dno rozložíme pokrájenou cibuli a na cibuli poklademe nakrájená jablka. Krkovičku položíme na jablka, krkovička během pečení přebere příjemnou kyselejší chuť jablek. Na volná místa poklademe čtvrtky brambor a všechno přelijeme horkým rozpuštěným sádlem.

Nepřikrytý pekáč s krkovičkou vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 35 až 40 minut, dokud se maso nezbarví do pěkné červeno - hnědé barvy.

Krkovičku na jablkách servírujeme horkou v pekáči, ve kterém se nám všechno najednou upeklo, aby si každý mohl nabrat sám podle svojí chuti.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krkovička na jablkách

Zpět na recept