Vaření.czReceptyKrkonošské kynuté knedlíky

Krkonošské kynuté knedlíky

Výborné teplé sladké jídlo. Co dodat? Zkuste a uvidíte.


4.698x
75 min
7×

Ingredience

těsto

1 špetkasůl
1 ksvejce
20 gdroždí
0.5 lžičkycukr krupice
500 gpolohrubá mouka
220 mlvlažné mléko

na ozdobu

4 lžícemáslo
100 gcukr moučka
100 gperník

náplň

6 lžičekcukr krupice
300 gborůvky

Postup přípravy

Kvasnice rozdrobíme do hrnku vlažného mléka, špetku cukru, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít na teplém místě. V míse smícháme mouku, sůl, vejce, vykynutý kvásek a vypracujeme polotuhé těsto. Přikryjeme a necháme na teplém místě kynout 30 - 40 minut podle teploty v místnosti. Že je těsto vykynuté poznáme tak, že je lesklé, pružné, uděláme-li do něj důlek prstem, zvolna se bude vyplňovat. Těsto rozdělíme na stejné díly, které rozválíme na pomoučněném vále na kulaté placičky. Na střed dáme lžíci mražených borůvek a asi půl lžičky cukru, každý knedlík dobře zabalíme a necháme krátce nakynout. V hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu, vložíme knedlíky a na mírném ohni vaříme 10 minut. Uvařené krkonošské knedlíky ihned po vyjmutí propícháme špejlí nebo vidličkou, aby mohla vyprchat pára a knedlíky se nesrazily. V menším rendlíku rozehřejeme máslo. Krkonošské kynuté knedlíky posypeme cukrem a strouhaným perníkem a přelité máslem. Knedlíky také výborně chutnají ozdobené kysanou smetanou.
user-icon

autor Kačák

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Krkonošské kynuté knedlíky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena