Dědečkův recept na vynikající zelí, které je díky křenu velmi pikantní.
Hodnocení
4.6
/ 5 (23x)
Chutnalo
2x
Ingredience
Ostatní
Olej1/2 dl
Ocet4 dl
Cibule1/2 kg
Křen25 dkg
Cukr krupice30 dkg
Hlávkové zelí3 a 1/2 kg
Deko1 balíček
Postup přípravy
Zelí očistíme a nakrouháme. Cibuli a křen očistíme. Křen nastrouháme a cibuli nasekáme. Křenu můžeme dát i více.
Nakrouhané zelí smícháme se všemi ingrediencemi a plníme do sklenic.
Křenové zelí uchováváme na chladném místě. Zelí nezavařujeme.
Deko kořenící přípravek sypký k nakládání okurek, zeleniny a hub.
Návod k přípravě: smíchejte 1,75l vody, 0,5l octa8%, 100-120 g cukru a obsah sáčku DEKO. 5minut povařte a ochlaďte. Do předem umytých sklenic vložte 2kg okurek, zalijte nálevem, uzavřete a skladujte v chladu. Obdobně nakládejte rajčata, ostatní zeleninu nebo houby předem povařte.