Křen od babičky

Je výborný na zabíjačku, ke klobásám, ale i do omáčky, jen si při přípravě receptu trochu zaslzíte.


4.795x
20 min
3×

Postup přípravy

Zakoupený křen omyjeme a necháme ponořený den ve studené vodě s octem. Po očistění křen nastrouháme do misky, ve které je ocet, aby nám křen nečernal, při strouhání promícháváme. Pak spaříme hodně horkým vývarem, ne náhražkou, a dochucujeme cukrem, octem, osolíme a oleje přidáme tolik, aby se křen pěkně leskl a nebyl suchý. Část křenu můžeme dochutit nastrouhaným jablkem nebo ušlehanou šlehačkou. Křen od babičky ve sklenici vydrží velice dlouho, nekazí se. Myslím, že ani nebude stačit.
user-icon

autor neligrej


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křen od babičky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena