Křen od babičky

Je výborný na zabíjačku, ke klobásám, ale i do omáčky, jen si při přípravě receptu trochu zaslzíte.


4.795x
20 min
3×

Postup přípravy

Zakoupený křen omyjeme a necháme ponořený den ve studené vodě s octem.

Po očistění křen nastrouháme do misky, ve které je ocet, aby nám křen nečernal, při strouhání promícháváme. Pak spaříme hodně horkým vývarem, ne náhražkou, a dochucujeme cukrem, octem, osolíme a oleje přidáme tolik, aby se křen pěkně leskl a nebyl suchý.

Část křenu můžeme dochutit nastrouhaným jablkem nebo ušlehanou šlehačkou. Křen od babičky ve sklenici vydrží velice dlouho, nekazí se. Myslím, že ani nebude stačit.
user-icon

autor neligrej


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křen od babičky

Zpět na recept