Vaření.czReceptyKrémové rizoto s kuřecím masem

Krémové rizoto s kuřecím masem

Krémové rizoto s kuřecím masem je kompromisem mezi italskou a českou verzí rizota.


3.213x
45 min

Ingredience

70 gmáslo
1 kscibule
450 grýže
110 ghrášek sterilovaný
110 gkukuřice sterilovaná
140 gparmazán
3 dlbílé víno
500 gkuřecí prsa
1.5 lzeleninový vývar

podle chuti

sůl
pepř

Postup přípravy

Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Použít můžeme i koření na maso, které máme rádi. Takto připravené maso zakápneme olivovým olejem a necháme v lednici chvíli uležet. Na pánvi rozpustíme 20 g másla a maso na něm pomalu opékáme. Zatímco se připravuje maso, oloupeme cibuli a nakrájíme na drobno. V hrnci rozpustíme 50 g másla, přidáme cibuli a na mírném ohni ji zpěníme. K cibuli přisypeme rýži a vše důkladně promícháme. Poté zalijeme vínem a chvíli povaříme. Rýži vaříme za neustálého míchání a postupně doléváme zeleninovým vývarem. Vždy přilijeme jen část vývaru a počkáme, až se vyvaří. Takto rýži pomalu dusíme asi 20 minut. Do hotové rýže vsypeme kuřecí maso, malou konzervu hrášku, kukuřice a nastrouhaný sýr. Mícháme dokud se sýr nerozpustí. Podle potřeby rizoto osolíme, opepříme. Krémové rizoto s kuřecím masem můžeme při podávání posypat strouhaným sýrem.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krémové rizoto s kuřecím masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena