Krémová vaječná pomazánka

Pomazánka vhodná na jakékoliv pečivo. Na to, jak je jednoduchá, chutná moc dobře.


4.020x
30 min
1×

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo. Zchladíme, oloupeme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky nasekáme na malé kousky.

Žloutky dáme misky a vidličkou rozmačkáme. Přidáme celé pomazánkové máslo a zakysanou smetanu. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme šafrán. Nakonec vmícháme bílky.

Krémovou vaječnou pomazánku necháme vychladit a potom mažeme na bílé i tmavé pečivo. Klidně i na jednohubky či obložené chlebíčky.

Vejce - recepty krok za krokem a zajímavosti, které možná vůbec netušíte

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krémová vaječná pomazánka

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty