Krémová kávová roláda

Recept na roládu, kterou můžeme potěšit své blízké třeba na Valentýna.


4.810x
60 min
1×

Postup přípravy

Vejce, oba cukry a sůl šleháme asi 10 minut, dokud hmota nezačne bělat a nezhoustne. Opatrně vmícháme mouku s pudinkem a práškem do pečiva. Krémové těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme asi 13 minut při 180 °C.

Piškot překlopíme na vlhkou utěrku a opatrně odstraníme pečící papír. Pomocí utěrky opatrně svineme do rolády a necháme vystydnout.

Čokolády nastrouháme (každou do jiné nádoby). Hořkou dáme do chladničky. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Pak ji vymačkáme a rozpustíme v horké kávě. Přidáme mléčnou čokoládu, rum, cukr a lžičku instantní kávy (zrníčka, ne uvařenou). Za občasného míchání necháme vychladnout. Smetanu ušleháme dohusta a postupně ji přimícháváme do kávové směsi. Uložíme na 5 minut do mrazničky.

Piškotový plát rozmotáme a potřeme 2/3 kávového krému. Opatrně ho srolujeme a potřeme zbylým krémem. Celou roládu obalíme v hořké čokoládě smíchané s vanilkovým cukrem a dáme do chladničky minimálně na 2 hodiny ztuhnout.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krémová kávová roláda

Zpět na recept