Krémová hrášková polévka s pestem

Snadno, rychle a chutně připravíme krémovou polévku ze sterilovaného hrášku s pestem, kterou podáváme s krutony nebo pečivem.


4.439x
30 min
1×

Ingredience

0.5 lvoda
1 ksvelká cibule
1 lžičkahladká mouka
1 konzervasterilovaný hrášek
4 lžícesmetana na vaření
1 lžičkapesto genovese
0.5 kostkyzelenivý bujón

podle potřeby

sůl

podle chuti

krutony

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky.

Na oleji zpěníme cibulku, zaprášime moukou, orestujeme a zalijeme vodou. Přidáme půl kostky zeleninového bujónu a 15 minut povaříme.

Nyní do vývaru vlijeme celý obsah konzervy sterilovaného hrášku.
Chvíli povaříme a vše rozmixujeme v krémovou polévku, kterou zjemníme smetanou. Nakonec vmícháme pesto. Podle chuti přisolíme.

Krémovou hráškovou polévku s pestem podáváme s krutony, dobrá je i s pečivem.



Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krémová hrášková polévka s pestem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká