Do hrnce dáme vařit mléko. Mez tím utřeme žloutky s cukry do pěny, kterou vmícháme do horkého mléka. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí krému. Potom odstavíme a necháme vychladnout.
Smetanu ušleháme dotuha a smícháme s vychladlým krémem. Nakonec lehce vmícháme jemně sekané mandle. Hmotou naplníme formu ve tvaru hřbetu a dáme do mrazáku přes noc (minimálně však na 4 hodiny) zmrznout.
Připravíme si višňovou omáčku. Višně slijeme, vypeckujeme a necháme důkladně okapat. Šťávu z višní smícháme s cukrem, přidáme skořicovou tyčinku a povaříme. Solamyl rozmícháme ve 125 ml studené vody. Zahustíme jím višňovou omáčku, chvíli povaříme, vyjmeme skořici, přidáme višně a necháme vychladnout.
Zmrazený krém nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, přelijeme višňovou omáčkou a ozdobíme meduňkou.