Vaření.czReceptyKrém s višňovou omáčkou

Krém s višňovou omáčkou

Lehký a jemný dezert pro mlsaly.


2.890x
0

Ingredience

omáčka

1 ksskořice
1 lžícesolamyl
2 lžícecukr krupice
720 mlvišňový kompot

krém

4 ksžloutek
175 mlmléko
75 gmandle
120 gcukr krupice
2 balíčkyvanilkový cukr
200 mlsmetana ke šlehání

na ozdobu

1-2 snítkymeduňka

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit mléko. Mez tím utřeme žloutky s cukry do pěny, kterou vmícháme do horkého mléka. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí krému. Potom odstavíme a necháme vychladnout. Smetanu ušleháme dotuha a smícháme s vychladlým krémem. Nakonec lehce vmícháme jemně sekané mandle. Hmotou naplníme formu ve tvaru hřbetu a dáme do mrazáku přes noc (minimálně však na 4 hodiny) zmrznout. Připravíme si višňovou omáčku. Višně slijeme, vypeckujeme a necháme důkladně okapat. Šťávu z višní smícháme s cukrem, přidáme skořicovou tyčinku a povaříme. Solamyl rozmícháme ve 125 ml studené vody. Zahustíme jím višňovou omáčku, chvíli povaříme, vyjmeme skořici, přidáme višně a necháme vychladnout. Zmrazený krém nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, přelijeme višňovou omáčkou a ozdobíme meduňkou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Krém s višňovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena