Křehké těsto na domácí pizzu

Velmi křehké a nadýchané těsto na pizzu.


4.515x
90 min
3×

Postup přípravy

Z části mléka, droždí a cukru si připravíme kvásek. Mezitím co kvásek kyne, si smícháme v míse mouku se solí. Přidáme kvásek, zbytek mléka a olivový olej. Vyhněteme těsto, které se nesmí lepit. Těsto na pizzu necháme kynout na teplém místě cca 40 minut.

Z tohoto množství se udělají 3 - 4 pizzy, záleží, jak velké je budete dělat. Křehké těsto na domácí pizzu zdobíme dle chuti salámem, různými druhy sýra, šunkou, klobásou, tuňákem, cibulí, žampiony, kukuřicí a jinými surovinami. Variant je mnoho, určitě každý z nás má svou oblíbenou.
user-icon

autor Veris


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křehké těsto na domácí pizzu

Zpět na recept