Domácí těsto na pizzu

U nás mňamka, která vždy vyjde na 2 pizzy. I po dlouhých hodinách upečení je tato pizza krásně měkká.


5.02x
60 min

Postup přípravy

Ingredience na těsto promícháme (mouka, voda, čerstvé droždí, olej a sůl) a necháme 40 minut na teplém místě kynout. Poté dáme těsto na 1 hodinu do chladničky, lépe se s ním pracuje.

Připravíme si ingredience podle vlastní chuti. Loupaná rajčata z krabičky rozmixujeme do hladka a přidáme bazalku.

Těsto rozdělíme na dvě poloviny, z jedné poloviny uválíme "kulatou" placku s trochou zvýšeným okrajem. Vložíme na plech vyloženým pečícím papírem a podsypeme polohrubou moukou. Takto postupujeme i s druhou půlkou těsta. 

Těsto na pizzu potřeme rozmixovanými rajčaty s bazalkou. Poklademe či posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem (gouda, eidam, parmazán), přidáme šunku od kosti (plátky či kostičky), dále zelené a černé olivy. Lze doplnit i červenou paprikou. Ingredience si samozřejmě můžeme přizpůsobit vlastní chuti a přidat slaninu, žampiony, nivu apod.

Domácí pizzu vložíme do předem vyhřáté trouby na max. Pečeme 3 - 5 minut.

Domácí těsto na pizzu podle tohoto receptu je krásně měkké i po dlouhých hodinách, je opravdu dobré.
user-icon

autor Len


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí těsto na pizzu

Zpět na recept