Ingredience na těsto promícháme (mouka, voda, čerstvé droždí, olej a sůl) a necháme 40 minut na teplém místě kynout. Poté dáme těsto na 1 hodinu do chladničky, lépe se s ním pracuje.
Připravíme si ingredience podle vlastní chuti. Loupaná rajčata z krabičky rozmixujeme do hladka a přidáme bazalku.
Těsto rozdělíme na dvě poloviny, z jedné poloviny uválíme "kulatou" placku s trochou zvýšeným okrajem. Vložíme na plech vyloženým pečícím papírem a podsypeme polohrubou moukou. Takto postupujeme i s druhou půlkou těsta.
Těsto na pizzu potřeme rozmixovanými rajčaty s bazalkou. Poklademe či posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem (gouda, eidam, parmazán), přidáme šunku od kosti (plátky či kostičky), dále zelené a černé olivy. Lze doplnit i červenou paprikou. Ingredience si samozřejmě můžeme přizpůsobit vlastní chuti a přidat slaninu, žampiony, nivu apod.
Domácí pizzu vložíme do předem vyhřáté trouby na max. Pečeme 3 - 5 minut.
Domácí těsto na pizzu podle tohoto receptu je krásně měkké i po dlouhých hodinách, je opravdu dobré.