Královská bramboračka

Tuto polévku u nás vždy vaří můj otec. Když se do ní dá v létě čerstvá zelenina ze zahrádky a čerstvá majoránka, polévka má vynikající chuť.


2.058x
45 min
1×

Postup přípravy

Na másle v 1,5 litrovém hrnci opražíme hladkou mouku a tím vytvoříme jíšku, kterou mícháme až do zlatavé barvy. Potom do jíšky rozklepneme vajíčko a promícháme. Vytvoří se nám jíškovo-vajíčkové hrudky. Přidáme očištěné a na kostky nakrájené brambory, mrkev, petržel nakrájené na kolečka, v zimě můžeme použít nakládanou zeleninu v soli, potom, ale opatrně se solením. V létě ještě přidáme kousek kedlubny, květáku. Dále přidáme malou cibulku, 2 stroužky česneku, sušené houby (v létě čerstvé), majoránku, osolíme, zalijeme 1 litrem vody, promícháme a vaříme za občasného míchání asi 30 minut, než nám brambory a zelenina změknou. Při podávání nakrájíme na plátky do každé porce ještě jeden menší stroužek česneku.
user-icon

autor miruna

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Královská bramboračka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena