Králík dušený na paprice, přídává se k němu kysané zelí a smetana. S houskovým knedlíkem to bude ono!!
Hodnocení
3.0
/ 5 (586x)
Doba přípravy
90 min
Ingredience
Ostatní
CukrNaN -
Slanina100 g
SůlNaN -
Cibule1 ks
KmínNaN -
Hladká mouka NaN -
Kysaná smetana1 kelímek
Mletý pepřNaN -
Zelí kysané1 balíček
Paprika mletáNaN -
Králík1 ks
Postup přípravy
Na slanině zpěníme cibuli, přidáme sladkou papriku a zalijeme vodou nebo vývarem. Vložíme kousky králíka, osolíme a dusíme asi 30 minut. Potom přidáme kysané zelí, kmín a trochu cukru. Dodusíme a když je maso měkké, vlijeme kysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku, chvíli povaříme. Podáváme s knedlíkem.
1 králík / králíčí stehýnka dle porcí/
1 hlávka bílého zelí
3-5 jablek/kyselejší/
2 cibule
20dkg anglicé slaniny/nebo dobrého špeku/
sůl,citrová šťáva
Králíka osolíme, pokapeme citronovou šťávou,poklademe na porce slaninku na proužky a cibulí, dáme do troby pod pokličku . Když je maso poloměkké, přidáme nakrájené zelí a nakrájená jablka. opět zastříkneme citr. šťávou, a pečeme do měkka. Podáváme s bramborem,nebo s bramborovým knedlíčkem.