Králičí paštika

Recept na vynikají paštiku pro milovníky králičího masa.


4.116x
0 min
1×

Ingredience

1-2 ksvejce
150 gšpek
200 mlmasový vývar
mletý bílý pepř
200 ganglická slanina
1-2 lzeleninový vývar
1 kskráličí hřbet
2-3 kskráličí stehno
1-2 kskráličí ramínko

podle chuti

sůl
mleté nové koření
mletý badyán

podle potřeby

strouhanka

Postup přípravy

Králičí maso omyjeme a v zeleninovém vývaru povaříme doměkka, až maso samo odpadává z kostí. Zhruba hodinu, ale záleží na stáří králíka. Maso obereme z kostí a necháme vychladnout.

Cibuli očistíme a spolu s půlkou slaniny a špeku a vším masem umeleme na strojku na maso. Zbylou slaninu a špek nakrájíme na drobné kostičky. Do umletého masa vmícháme slaninu, vejce, koření podle chuti a vývar se strouhankou podle potřeby. Směs na paštiku velmi dobře promícháme.

Formu na paštiku vymastíme, naplníme králičí směsí a přikryjeme. Vložíme ji do vhodné nádoby s vodou a ve vyhřáté troubě ji vaříme asi 80 minut.

Hotovou králičí paštiku necháme dobře vychladnout, nejlépe do druhého dne. Králičí paštiku vyklopíme, nakrájíme a můžeme servírovat.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králičí paštika

Zpět na recept