Králičí maso dušené na vínu se šalvějí a olivami.
3 stroužky | česnek |
sůl | |
1 ks | cibule |
rozmarýn | |
šalvěj | |
100 ml | bílé víno |
100 g | černé olivy |
mletý černý pepř | |
olivový olej Bertolli Classico – Olio di Oliva | |
králičí maso (100 – 150 g na 1 porci) | |
brambory |
Brambory i se slupkou důkladně omyjeme, posypeme nasekaným rozmarýnem a na troše olivového oleje v troubě upečeme.
Na velké pánvi necháme na olivovém oleji zpěnit nadrobno nakrájený česnek a cibuli, poté přidáme šalvěj a rozmarýn. Po chvíli přidáme na pánev králičí maso nakrájené na kousky, osolíme a osmahneme dorůžova. Podlijeme vínem a za stálého míchání dusíme zakryté asi 30 minut. Pak přidáme černé olivy, nejlépe vypeckované, můžeme podlít i trochou teplé vody. Dusíme, dokud není maso měkké a šťáva hustá.
Podáváme s opečenými bramborami.
Zdroj: Bertolli.cz
autor Tým Vaření.cz
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena