Králičí čína

Rychlé a chutné jídlo z králičích stehen a spousty zeleniny.


4.718x
0
1×

Postup přípravy

Vykostíme si králičí stehna a nakrájíme je na malé kousky. Dáme do misky, zalijeme trochou olivového oleje, posypeme provensálským kořením, osolíme, opepříme a pokapeme sójovou omáčkou. Pořádně promícháme a misku přiklopíme. Dáme do lednice a necháme odležet, nejlépe přes noc.

Maso dáme na rozpálenou pánev, nemusíme už na ni dávat olej, jelikož v něm už máme naložené maso. A podusíme pár minutek pod pokličkou. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli (nebo půl cibule), záleží na naší chuti. Přidáme i česnek pokrájený na malé kousky, případně můžeme ještě přisypat trochu provensálského koření, orestujeme a opět přiklopíme pokličkou.

Až bude maso měkké, přidáme zeleninu - pokrájené fazolové lusky, pórek nakrájený na kolečka, kukuřici, mrkev na malé kousky, hrášek (podle toho, co máme rádi). Orestujeme spolu s masem, případně dosolíme, opepříme. Kdo má rád, může připadně i trochu sójové omáčky, worchesteru, ale i nějakou pálivou omáčku.

Hotovou králičí čínu podáváme s rýží.

Tip: Nemusíme použít pouze králičí maso, stejně dobré je to i s kuřecím nebo krůtím masem.
user-icon

autor Sway


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králičí čína

Zpět na recept