Krabí suši s broskví

Česká verze oblíbené japonské chuťovky.


3.860x
35 min
3×

Postup přípravy

Rýži na suši uvaříme podle návodu na obalu. Rýže musí být krásně lepkavá. Uvařenou rýži scedíme a necháme vychladnout.

Na oleji osmahneme krabí tyčinky dozlatova. Broskve nakrájíme na tenčí plátky. Zázvor oloupeme a nasekáme najemno. Suroviny - rýži, broskve, zázvor a tyčinky si rozdělíme na 2 části - na každý plátek řasy.

Na podložku na přípravu suši rozložíme plátek řasy Nori. Na její část rovnoměrně rozprostřeme vrstvu rýže. Do středu (od kraje ke kraji) dáme restované krabí tyčinky a na ně plátek broskve Nakonec posypeme sekaným zázvorem. Pomocí podložky řasu zavineme, zpevníme a uhladíme.

Váleček suši nakrájíme na kolečka, rozložíme na servírovací talířek a podáváme podle chuti s mističkou sójové omáčky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krabí suši s broskví

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Japonská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.