Rýži propláchneme ve studené vodě, přidáme k ní řasu kombu a uvaříme v hrnci nebo použijeme speciální rýžovar. V kastrůlku svaříme cukr, rýžový ocet a sůl. Svařenou směs postupně vmícháme do hotové rýže, ze které jste vyndali řasu.
Do misky nalijeme vodu na namáčení rukou. Z wasabi prášku a vody vytvoříme pastu.
Nejdříve si připravíme maki sushi: mořskou řasu nori položíme na rolovací podložku lesklou stranou nahoru. Do poloviny naneseme rýži, potřeme slabou vrstvou wasabi pasty, přidáme plátky ryby a srolujeme. Rolku nakrájíme namočeným nožem a přendáme na talíř.
Teď nigiri sushi: v namočených dlaních vytvoříme malé válečky rýže, potřeme wasabi pastou a navrch dáme plátky syrové ryby, kterou potřeme slabou vrstvou sójové omáčky.
Ke každé porci sushi připravíme trochu nakládaného zázvoru a podáváme.
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!