Japonské sushi

Tradiční recept na známou japonskou rybí specialitu.


4.25x

Postup přípravy

Rýži propláchneme ve studené vodě, přidáme k ní řasu kombu a uvaříme v hrnci nebo použijeme speciální rýžovar. V kastrůlku svaříme cukr, rýžový ocet a sůl. Svařenou směs postupně vmícháme do hotové rýže, ze které jste vyndali řasu.


Do misky nalijeme vodu na namáčení rukou. Z wasabi prášku a vody vytvoříme pastu.
Nejdříve si připravíme maki sushi: mořskou řasu nori položíme na rolovací podložku lesklou stranou nahoru. Do poloviny naneseme rýži, potřeme slabou vrstvou wasabi pasty, přidáme plátky ryby a srolujeme. Rolku nakrájíme namočeným nožem a přendáme na talíř.

Teď nigiri sushi: v namočených dlaních vytvoříme malé válečky rýže, potřeme wasabi pastou a navrch dáme plátky syrové ryby, kterou potřeme slabou vrstvou sójové omáčky.

Ke každé porci sushi připravíme trochu nakládaného zázvoru a podáváme.

Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Japonské sushi

Zpět na recept