Kotlík á la svíčková

Recept na chutné jídlo z jednoho hrnce, které můžeme libovolně variovat podle sezóny. Silně připomíná svíčkovou díky vůni divokého koření, kořenové zeleniny a chuti hovězího masa.


4.36x
75 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 kscibule
1 ksceler
2 kscuketa
3 ksrajče
1 kspórek
3 ksmrkev
1 kspetržel
2 lžícepolohrubá mouka
500 gmleté hovězí maso

podle chuti

sůl
tymián
houby
bobkový list
nové koření
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Cibuli a česnek pokrájíme nadrobno. Jednu malou cuketu rozstrouháme na jemnějším struhadle - poslouží k zahuštění. Druhou malou cuketu spolu s kořenovou zeleninou rozstrouháme na hrubším struhadle, nebo pokrájíme. Rajčata nakrájíme nadrobno. Menší pórek nakrájíme také nadrobno. Na oleji nebo sádle orestujeme nakrájenou cibuli a česnek. K cibuli přidáme mleté hovězí, osolíme, opepříme a opečeme. Zaprášíme mletou pálivou paprikou a promícháme. Zaprášíme 2 lžícemi mouky a stále mícháme. Kotlík á la svíčková podlijeme hrnkem vlažné vody a rozmícháme. Přidáme houby, pokud máme jen sušené, namočíme je předem, vlijeme i nálev, strouhanou cuketu, všechnu ostatní zeleninu a koření. Zalijeme litrem vroucí vody a kotlík á la svíčková dusíme asi 45 minut. Deset minut před koncem přidáme nakrájený pórek. Kotlík á la svíčková podáváme s pečivem nebo vařeným bramborem.
user-icon

autor Petrusch

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kotlík á la svíčková

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena