Výborný nedělní oběd z vepřové kotlety. V receptu nechybí šunka a sýr.
Hodnocení
4.3
/ 5 (11x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Podle potřeby
Sůl
Mletý černý pepř
Omáčka
Bujón1/3 kostky
Sójová omáčka1 lžička
Studená voda100 ml
Kukuřičný škrob1 lžička
Kečup sladký1 lžička
Worcestrová omáčka1 lžička
Ostatní
Slunečnicový olej1 lžíce
Vepřová kotleta4 ks
Na potření
Hořčice plnotučná1 lžíce
Na ozdobu
Vepřová královská šunka2 plátky
Uzený sýr Krolewski 45%1 plátek
Postup přípravy
Smícháme si šťávu na přelití masa. Ve 100 ml vody rozpustíme bujón, přidáme sójovou a worchesterovou omáčku, kečup a kukuřičný škrob.
Nakrájenou kotletu naklepeme a okraje nepatrně nařízneme. Mírně osolíme z obou stran, z jedné strany opepříme a potřeme hořčicí.
V pánvi na rozpálený olej klademe maso potřené hořčicí dolů. Kotlety opečeme, obrátíme a na každý plátek dáme trochu nastrouhaného sýra a zasypeme jej šunkou nastrouhanou nahrubo. Opečené maso dáme na talíře. Do výpeku v pánvi vlijeme připravenou směs a necháme přejít varem. Šťávou přelijeme kotlety na talířích.
Kotletu se sýrem a šunkou podáváme s hranolky, opečenými brambory a tatarskou omáčkou.
Dnes uvařeno s mírnými modifikacemi, výborné, určitě zopakuji. Na maso jsem dala předem dozlatova opečenou cibuli, místo šunky osmahnutou anglickou slaninu a toto zasypala nastrouhaným sýrem. Jinak dle receptu. Nemělo to chybu. Dobré i s vařeným bramborem posypaným zelenou natí.