Máte rádi lososa? Zkuste si ho připravit zase jinak, a přesto jednoduše.
Hodnocení
4.3
/ 5 (6x)
Doba přípravy
35 min
Ingredience
5 stroužků
česnek
1 ks
citron
2 lžíce
olivový olej
200 ml
bílé suché víno
1 svazek
čerstvá petrželka
2 ks
steak z lososa
podle chuti
sůl
podle potřeby
máslo
Postup přípravy
V mixéru nasekáme petrželku, oloupané stroužky česneku, šťávu vymačkanou z 1 citronu a olivový olej.
Připravenou směsí potřeme steaky z lososa ze všech stran. Osolíme a vložíme do pekáčku s kousky másla.
Kořeněné steaky z lososa pečeme pozvolna ve vyhřáté troubě. V polovině pečení zakápneme rybu bílým vínem a dopečeme dozlatova.
Kořeněný steak z lososa nejlépe chutná s jemnou bramborovou kaší.