Kořeněný hroznový kompot

Recept na kompot z bílých i modrých bobulí vína a hřebíčku.


4.25x
45 min

Postup přípravy

Celé hrozny (použijeme jen pevné bobule) propláchneme a necháme okapat. Pozor, bobulky z hroznů neodtrháváme, nýbrž odstřihujeme, aby se nepoškodily a nevytekla z nich šťáva.

Kuličky vína rozdělíme nejlépe v barevných vrstvách do čistých zavařovacích sklenic a do každé z nich přidáme pár hřebíčků, které hroznový kompot provoní.

V hrnci svaříme 1 l vody s cukrem a kyselinou citronovou. Horkým cukrovým rozvarem zaléváme hrozny ve sklenicích a důkladně uzavřeme.

Hroznový kompot sterilujeme při teplotě 75 °C asi 10 - 15 minut. Podáváme podle chuti.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kořeněný hroznový kompot

Zpět na recept