Kořeněný hroznový kompot

Recept na kompot z bílých i modrých bobulí vína a hřebíčku.


4.25x
45 min

Postup přípravy

Celé hrozny (použijeme jen pevné bobule) propláchneme a necháme okapat. Pozor, bobulky z hroznů neodtrháváme, nýbrž odstřihujeme, aby se nepoškodily a nevytekla z nich šťáva. Kuličky vína rozdělíme nejlépe v barevných vrstvách do čistých zavařovacích sklenic a do každé z nich přidáme pár hřebíčků, které hroznový kompot provoní. V hrnci svaříme 1 l vody s cukrem a kyselinou citronovou. Horkým cukrovým rozvarem zaléváme hrozny ve sklenicích a důkladně uzavřeme. Hroznový kompot sterilujeme při teplotě 75 °C asi 10 - 15 minut. Podáváme podle chuti.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kořeněný hroznový kompot

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena