Kořeněné vepřové hamburgery s jablkem

Vyzkoušejte recept na netradiční pikantní hamburgery z vepřového masa s jablkem, bylinkami a voňavým kořením. Maso připravujeme na lávovém grilu.


3.925x
45 min

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na kousky a umeleme. Oloupané a jádřince zbavené menší jablko nakrájíme na kostičky a čerstvou šalvěj jemně nasekáme. Na horké pánvi za stálého míchání upražíme kuličky koriandru, černého a bílého pepře. Jakmile začnou "praskat" a uvolní svoji vůni, přendáme je do hmoždíře a ještě teplé rozdrtíme. V míse promícháme maso s jablkem, nasekanou šalvějí, rozdrceným kořením a čerstvou bílou strouhankou. Směs osolíme, důkladně prohněteme a necháme asi 30 minut odležet v chladu.

Odleženou masovou směs opět důkladně prohněteme a mokrýma rukama tvoříme placičky vysoké asi 1,5 - 2 cm o průměru velikosti žemle. Placičky klademe na rozpálený a olejem potřený gril a pečeme z jedné strany asi 2 - 3 minuty. Poté maso otočíme, na každý burger položíme plátek másla a zvolna dopečeme. Nakonec plátky ještě jednou krátce otočíme, aby nasákly z obou stran jemnou chuť másla.

Hamburgerové housky rozkrojíme a potřeme tenkou vrstvou změklého másla. Housky ogrilujeme namazanou stranou dolů dozlatova. Salát očistíme a natrháme na kousky.

Rozpečené poloviny hamburgerové housky poklademe listy salátu, na ně umístíme opečené maso, které potřeme hrubozrnnou hořčicí, přiklopíme druhou polovinou housky a ihned podáme. Pokud je pro někoho hrubozrnná hořčice moc ostrá, můžeme ji v poměru 1:1 zjemnit majonézou.

Kořeněné vepřové hamburgery podáváme teplé jako svačinku, chuťovku nebo večeři.

Jak správně jíst hamburger?

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kořeněné vepřové hamburgery s jablkem

Zpět na recept