Kořeněná dušená zelenina

Hlavní chod pro vegetariány. Také zdravá příloha k masitým jídlům.


4.522x
45 min
2×

Ingredience

1 kgmrkev
1 plechovkasterilovaný hrášek

podle potřeby

olej
voda
hladká mouka

na ozdobu

petrželka

podle chuti

majonéza
vegeta
saturejka
0.5 lžičkymuškátový květ
sójová omáčka
provensálské koření
mletý černý pepř

Postup přípravy

Mrkev očistíme a nakrájíme na malé čtverečky. Připravíme si koření, dochucovače a plechovku hrášku.

Ve větším hrnci rozpálíme olej, přidáme mrkev, sterilovaný hrášek, muškátový květ, pepř a vegetu. Důkladně promícháme, podlijeme vodou až po okraj zeleniny a necháme dusit do změknutí.

Do podušené mrkve s hráškem přidáme sójovou omáčku, saturejku a provensálské koření, dobře promícháme. Máme-li rádi kořeněná jídla, přidáme koření i trochu víc. Nakonec podušenou zeleninu lehce zaprášíme moukou.

Kořeněnou zeleninu plníme do misek a pokud ji podáváme jako hlavní chod bez příloh, můžeme si dopřát i trochu majonézy pro ještě lepší chuť. Zdobíme sušenou petrželkou.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kořeněná dušená zelenina

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.