Koprovka s vejcem

Jednoduchý a rychlý recept na oblíbenou omáčku.


4.525x
30 min
8×

Postup přípravy

V silnostěnném kastrolu rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou a osmahneme ji. Zalijeme studeným vývarem a 15 - 20 minut vaříme dohladka.

Do základu přidáme jemně nasekaný kopr a mléko, necháme přejít varem. Vmícháme obě smetany, osolíme a opepříme. Dotáhneme pár kapkami octa, případně trochou cukru, aby omáčka získala přesně tu sladkokyselou chuť, jakou máte rádi.

Koprovku podáváme s vejcem natvrdo a vařeným novým bramborem.

Vyváženost koprové omáčky je výsledkem decentního dochucování. Svěžest kopru zvýší zakysaná smetana i jablečný ocet.
user-icon

autor Lukáš


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Koprovka s vejcem

Zpět na recept