Pokud se vám v mrazáku stejně jako mně ukrývá kopr ze zahrádky, můžete si připravit tuto koprovou omáčku s vejci. V opačném případě lze použít i sterilovaný kopr. Jen je potřeba upravit množství surovin na dochucení omáčky.
1 lžíce | cukr |
sůl | |
35 g | máslo |
3 lžíce | ocet |
250 ml | mléko |
250 ml | smetana |
2 hrstě | kopr |
4 lžíce | hladká mouka |
příloha | |
---|---|
vejce | |
brambory |
V hrnci rozpustíme máslo. Za stálého míchání přisypeme hladkou moukou. Necháme lehce zpěnit a připravíme jíšku. Do připravené jíšky vlijeme smetanu, mléko a zhruba 5 minut povaříme. Poté přidáme 2 hrsti nasekaného kopru, lžíci cukru, 3 lžíce octa a sůl. Promícháme a necháme lehce povařit. Do menšího hrnce nalijeme studenou vodu a vložíme do ní vejce. Přivedeme k varu a povaříme 10 minut. Kdo má rád sladší omáčku, přidá více cukru nebo ubere octu. Koprovou omáčku s vejci podáváme s bramborem nebo houskovým knedlíkem.
Videorecept: Koprovka nebo křenovka podle Anny
Mám tu pro vás jeden základ, ze kterého snadno vytvoříte obě varianty. No a to vše bez mouky!!
autor Hanka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.