Koprová smetanová omáčka

Výborné české jídlo, které je nejlepší s domácím kynutým knedlíkem a vařeným hovězím masem. Omáčka je rychlá a jednoduchá.


2.91496x
45 min

Postup přípravy

Asi 2/3 uvedeného množství smetany rozkvedláme s moukou. Vlijeme osolenou vodu a vaříme. Podle chuti základ koprové omáčky přikyselíme a přisladíme.

Zatím si opereme kopr, osušíme a nasekáme najemno. Ve zbylé smetaně rozkvedláme žloutky.

Do základu koprové omáčky vsypeme kopr a přivedeme k varu. Pak omáčku odstavíme a vmícháme do ní žloutkovou smetanu. Koprovou omáčku již nevaříme.

Koprovou smetanovou omáčku podáváme s houskovým knedlíkem a vajíčkem.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Koprová smetanová omáčka

Zpět na recept