Vaření.czReceptyKoprová smetanová omáčka

Koprová smetanová omáčka

Výborné české jídlo, které je nejlepší s domácím kynutým knedlíkem a vařeným hovězím masem. Omáčka je rychlá a jednoduchá.


2.91496x
45 min

Postup přípravy

Asi 2/3 uvedeného množství smetany rozkvedláme s moukou. Vlijeme osolenou vodu a vaříme. Podle chuti základ koprové omáčky přikyselíme a přisladíme. Zatím si opereme kopr, osušíme a nasekáme najemno. Ve zbylé smetaně rozkvedláme žloutky. Do základu koprové omáčky vsypeme kopr a přivedeme k varu. Pak omáčku odstavíme a vmícháme do ní žloutkovou smetanu. Koprovou omáčku již nevaříme. Koprovou smetanovou omáčku podáváme s houskovým knedlíkem a vajíčkem.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Koprová smetanová omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena