Kopaničářská kyselica

Velmi chutná polévka ze slováckých Kopanic.


4.573x
60 min
1×

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na kostičky, klobásu na kolečka. Zeleninu očistíme. Cibuli a česnek nasekáme najemno, brambory nakrájíme na kostičky.

V hrnci orestujeme slaninu, aby pustila tuk. Vsypeme cibuli a na slanině ji osmahneme. Přidáme papriku a na horkém tuku ji rozpustíme, ale nespálíme. Byla by hořká. Přilijeme vodu, přidáme na kolečka klobásy a kostičky brambor, česnek, zelí, sůl, kmín, česnek a vaříme až do změknutí brambor. Pak do kyselice vmícháme vejce a po chvíli polévku zalijeme mlékem.

Kopaničářskou kyselicu podáváme nejlépe teplou. Vynikající je s čerstvým pečivem.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kopaničářská kyselica

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Slovenská