Dobrá valašská kyselica

Polévka, která nejlépe chutná s čerstvým chlebem nebo dalamánkem.


3.513x
45 min
1×

Postup přípravy

Kysané zelí vymačkáme a překrájíme na menší kousky. Vodu ze zelí slijeme do polévkového hrnce a naředíme vodou zhruba do 3/4 litru. Klobásy podélně rozřízneme a nakrájíme na půlkolečka.

Do hrnce s vodou a lákem ze zelí přidáme zelí, koření a nakrájenou
klobásu. Vše společně vaříme do změknutí (asi 30 minut). Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky a uvaříme ve vodě se solí a kmínem zvlášť v jiném hrnci. Mouku rozmícháme v mléce a vytvoříme tak zásmažku, kterou vlijeme do polévky za stálého míchání. Valašskou kyselicu tak zahustíme. Ještě chvíli provaříme a na závěr přidáme již uvařené kostičky brambor. Nakonec polévku dochutíme
solí a pepřem.

Dobrou valašskou kyselicu servírujeme do talířů, kde ji ještě můžeme podle
chuti přelít smetanou a ozdobit čerstvou petrželkou.
user-icon

autor Karolína


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dobrá valašská kyselica

Zpět na recept