Kološvárské zelí

Chutný pokrm ve variantě jak pro masoužrouty tak vegetariány.


3.6122x
60 min
5×

Postup přípravy

Rýži uvaříme v osolené vodě téměř doměkka.

Cibuli očistíme a samostatně je nakrájíme nadrobno. Vegetariáni nahradí maso sójovým granulátem, který připraví podle návodu na obalu. Zelí podle potřeby překrájíme na menší nudličky. Klobásky nakrájíme na kolečka.

Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a jednu nasekanou cibuli orestujeme dozladova. Přidáme maso nebo granulát, osolíme, opepříme, přidáme papriku (lepší je více) a vše necháme orestovat dozlatova.

Zatím si na druhé pánvi rozehřeme zbylý olej a taktéž na něm dozlatova osmažíme cibuli. Přidáme zelí a rýži, promícháme, chvíli podusíme a odstavíme.

Do zapékací mísy (nebo pekáče) dáme 1/2 směsi rýže a zelí, na to vrstvu orestovaného masa a na kolečka nakrájenou klobásu (vegetariáni vynechají). Druhou polovinu zelí a rýže dáme navrch a na povrch všeho rozetřeme kysanou smetanu a dáme zapéci POD ALOBAL na 30 minut.

Hotové kološvárské zelí ihned podáváme.
user-icon

autor anezka.b


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kološvárské zelí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.