Křehké kokosové cukroví plněné sladkým kokosovým krémem se hodí na dětské party i na vánoční stůl.
Hodnocení
4.6
/ 5 (38x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Náplň
Máslo50 g
Kokosová moučka3 lžíce
Salko3 lžíce
Ostatní
Pomeranč1/2 ks
Křehké kokosové těsto1 porce
Postup přípravy
Připravíme si křehké kokosové těsto. Místo citronové kůry přidáme čerstvou pomerančovou kůru a lžičku pomerančové šťávy.
Vykrajujeme různé tvary, vždy jeden s otvorem, a klademe je na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 10 - 15 minut do zezlátnutí. Měkké máslo (nepoužíváme náhražky) vyšleháme se salkem a kokosem do hladkého krému. Krémem spojujeme studené cukroví k sobě tak, aby v otvoru byla vidět kokosová náplň. Kokosové cukroví s kokosovým krémem skladujeme v chladu a temnu maximálně 3 - 4 týdny. Pokud se vám zdá cukroví "neatraktivní" světlé jednobarevné, můžete ho postříkat tmavou čokoládovou polevou.