Recept na jemné domácí těsto s kokosem se vám bude hodit před Vánoci, až budete přemýšlet, jaké cukroví letos upečete. Je jednoduché a lze ho použít na spoustu druhů.
Hodnocení
4.7
/ 5 (42x)
Chutnalo
7x
Ingredience
1 ks
vejce
200 g
máslo
100 g
kokos
100 g
cukr moučka
200 g
hladká mouka
0.5 lžičky
citronová kůra
podle potřeby
1 lžíce
smetana ke šlehání
Postup přípravy
Na vál nasypeme hladkou mouku (prosetou), přisypeme moučkový cukr i kokos (kokosovou moučku), přidáme rozměklý tuk i citronovou kůru a vyklepneme vejce.
Všechny ingredience důkladně, ale rychle zpracujeme. Podle potřeby, pokud je těsto hutné a špatně se pojí, přidáme smetanu.
Z těsta vytvarujeme bochánek, zabalíme do fólie a uložíme asi na 1 hodinu odpočinout do chladu.
Z těsta na pomoučněném vále vyválíme placku a vykrajujeme různé tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Vždy na plech dáváme tvary stejné velikosti.
Menší tvary pečeme na 180 °C, větší na 200 °C. Podle velikosti tvarů pečeme do zlatova.