Ostrá kokosová polévka s tofu

Exotická polévka výtečné chuti. Recept je snadný na přípravu a vhodný nejen pro vegetariány a vegany.


3.02x
35 min

Ingredience

2 ksmrkev
1-2 kschilli paprička
1 lžícekurkuma
500 mlzeleninový vývar
2 ksjarní cibulka
2 řapíkyřapíkatý celer
1 ksčervená cibule
400 mlkokosové mléko
250 guzené tofu
200 gkompotované mango

podle chuti

sůl
mletý pepř

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Uzené tofu nakrájíme na plátky a opečeme je na troše oleje v pánvi. Pak tofu vyjmeme a nakrájíme na kostičky. Menší červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Větší mrkev s řapíkatým celerem očistíme a pokrájíme na malé kousky. Chilli papričku nasekáme.

V hrnci rozpálíme olej a orestujeme na něm cibuli s chilli papričkou, mrkví a řapíkatým celerem. Vše zaprášíme kurkumou, promícháme a zalijeme vývarem i kokosovým mlékem. Polévku asi 10 minut povaříme. Když mrkev změkne, přidáme do polévky na menší kousky nakrájené mango (případně ananas), ale tuto ingredienci můžeme i vynechat. Dále do polévky přidáme nasekanou jarní cibulku a opečené tofu. Kokosovou polévku s tofu dchutíme solí i pepřem a už jen prohřejeme.

Ostrá kokosová polévka s tofu nejlépe chutná horká a není k ní potřeba žádné přílohy.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ostrá kokosová polévka s tofu

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Thajská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena