Klobásy zavařené ve sklenici

Recept na uchování domácích klobás. Takto zavařené klobásy vám bez problémů vydrží celý rok.


4.6128x
120 min
2×

Postup přípravy

Ze všeho nejdřív si uvaříme vepřové kůže. Kůže vaříme asi 1 hodinu. Potom je scedíme a necháme vychladnout. Vývar nevylévat, budeme ho ještě potřebovat.
Již při zatáčení klobás musíme počítat s tím, že se musí vejít do sklenic.
Na dno sklenice položíme kus vařené vepřové kůže a velkou lžíci vepřového sádla. Dále naskládáme do každé sklenice 5 klobás. Do poloviny výšky klobás nalijeme vývar z kůží a zbytek zalijeme vodou tak, aby byly klobásy minimálně jeden cm pod hladinou. Nakonec přidáme zase kousek vařené vepřové kůže.

Sklenice pořádně zavřeme víčkem a klobásy zavařujeme 45 minut při teplotě 90 °C. Poté sklenice vytáhneme z hrnce a necháme vychladnout. Sklenice neotáčíme. Sádlo musí po ztuhnutí vytvořit souvislou vrstvu, která klobásy ve sklenici uzavře. Pokud se stane, že po ztuhnutí sádla jsou špičky klobás nad ním, není to žádná tragédie. Jen je snězte první, ty by vám celý rok nemusely vydržet.

Odkaz na recept na domácí Klobásy, které takto uchovávám jde zde: Domácí klobásy podle Hynka

Určitě se najde někdo, kdo bude mít výhrady k vývaru z kůží. Je možné použít jen čistou vodu, ale připravíte se o výborný sulc, který klobásy nenapodobitelně dochutí. Množství ingrediencí je jen orientační a samozřejmě musí být odvozeno od toho, kolik sklenic budete plnit.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Klobásy zavařené ve sklenici

Zpět na recept