Recept na rychlou polévku dobré chuti - z klobásky, brambor, mrkve a koření.
Hodnocení
4.6
/ 5 (12x)
Doba přípravy
25 min
Ingredience
Ostatní
Česnek2 stroužky
Olej1 lžíce
Brambory2 ks
Cibule1 ks
Voda1 l
Mrkev1-2 ks
Klobása2-3 ks
Čerstvá petrželka1 lžíce
Podle chuti
Sůl
Mletý kmín
Mletá sladká paprika
Mletý černý pepř
Podle potřeby
Hotová jíška
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na kostičky. Mrkev nakrájíme na kostičky nebo nudličky, stejně tak oloupané brambory. Česnek oloupeme. Petrželku nasekáme. Klobásu nakrájíme na kousky.
Na trošce oleje necháme zesklovatět cibuli, přidáme na kousky pokrájené klobásy a osmažíme.
Vmícháme lžičku mleté papriky a zalijeme vodou.
Klobásovou polévku osolíme, přidáme brambory a mrkev, opepříme, okmínujeme a povaříme asi 15 minut.
Do hotové klobásové polévky vmícháme prolisovaný česnek, petrželku a hotovou jíšku. Krátce provaříme.