Klíčkové rizoto

Doma tomu říkáme zrníčkové rizoto. Je to zdravé dietní jídlo a navíc chutná i dětem!


4.818x
25 min
1×

Ingredience

1 kscibule
1 balíčekrýže
5 hrstíklíčky (mungo, čočka)

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
kurkuma
mletý pepř
mletá sladká paprika

Postup přípravy

Uvaříme si rýži podle návodu na obalu. V hlubší pánvi rozehřejeme kapku oleje, cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět. Klíčky munga a čočky spaříme a usušíme je tak, aby z nich nekapala voda, přihodíme je na pánev. Asi po 3 minutách přimícháme rýži. Podle chuti osolíme a dochutíme kořením. Použijeme kromě pepře a papriky třeba kurkumu, je nejen zdravá na srdce, ale rýži i krásně obarví do žluta. Klíčkové rizoto podáváme jako zdravý hlavní chod na oběd či večeři.
user-icon

autor Daniella


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Klíčkové rizoto

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena