Klešická pomazánka

Tuto pomazánku jsem pojmenoval po svém dědovi z Klešic a je dodnes pravidelným chodem v naší domácnosti a neodradí mě od ní ani umývání mlýnku.


1.755x
30 min

Postup přípravy

Připravíme si mlýnek a vše potřebné k vyrobení této pikantní pomazánky a to - 30 dkg salámu Gothaj - můžou být i 2 - 3 špekáčky, 3 střední mrkve, 1 pastviňák, 1/2 malého celeru, 4 stroužky česneku, 1 větší cibuli, 1 zelenou papriku, 4 malé kapustičky, 2 kyselé okurky nebo 2 naložené zelené papriky. Vše umeleme do menší misky a pořádně zamícháme. Nakonec přidáme 2 polévkové lžíce majonézy a opět zamícháme. Podáváme na chléb namazaný máslem. Není třeba solit. A jedna rada nakonec, pokud by jste toto množství nesnědli, tak doporučuji dát pomazánku do slkeniček po majolce a uložit do ledničky. Recept vystačí na cca 1/2 kg pomazánky a dá se konzumovat i po 14 dnech. Dobrou chuť.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Klešická pomazánka

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena