Začneme přípravou ragú, protože trvá nejdéle. V oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme mleté maso a podusíme. Pak přidáme rajčata, dochutíme solí, pepřem, oreganem a bazalkou. Směs za občasného promíchání dusíme na mírném ohni přibližně 1 hodinu a poté ji odstavíme. Nevadí, pokud vychladne.
Když máme ragú připravené, začneme s bešamelovou omáčkou. Rozpustíme máslo, odstavíme a přidáme mouku a mléko. Dobře promícháme. Vrátíme na sporák a za stálého míchání vaříme na mírném plameni, dokud nevznikne nepříliš hustá omáčka.
Zapékací misku vymažeme máslem a na dno nalijeme dostatečné množství bešamelu. Dále vrstvíme lasagne, bešamel, ragú, strouhaný sýr a lasagne. Pokračujeme ve stejném pořadí, dokud nevyčerpáme suroviny. Celkem vytvoříme přibližně 4 vrstvy lasagní, poslední vrstvu těstovin bohatě okořeníme, posypeme zbytkem sýra a poklademe vločkami másla. Klasické lasagne zapékáme v troubě 30 - 45 minut, až jsou těstoviny měkké.
Klasické lasagne podáváme horké.