Klasické lasagne

Klasický recept na lasagne, jak je máme nejraději.


4.834x
90 min
21×

Ingredience

sýr
200 glasagne

náplň 1

1 stroužekčesnek
4 lžíceolej
sůl
1 kscibule
bazalka
oregano
200 gmleté maso
mletý černý pepř
200 gloupaná rajčata

náplň 2

75 gmáslo
0.8 lmléko
75 ghladká mouka

Postup přípravy

Začneme přípravou ragú, protože trvá nejdéle. V oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme mleté maso a podusíme. Pak přidáme rajčata, dochutíme solí, pepřem, oreganem a bazalkou. Směs za občasného promíchání dusíme na mírném ohni přibližně 1 hodinu a poté ji odstavíme. Nevadí, pokud vychladne. Když máme ragú připravené, začneme s bešamelovou omáčkou. Rozpustíme máslo, odstavíme a přidáme mouku a mléko. Dobře promícháme. Vrátíme na sporák a za stálého míchání vaříme na mírném plameni, dokud nevznikne nepříliš hustá omáčka. Zapékací misku vymažeme máslem a na dno nalijeme dostatečné množství bešamelu. Dále vrstvíme lasagne, bešamel, ragú, strouhaný sýr a lasagne. Pokračujeme ve stejném pořadí, dokud nevyčerpáme suroviny. Celkem vytvoříme přibližně 4 vrstvy lasagní, poslední vrstvu těstovin bohatě okořeníme, posypeme zbytkem sýra a poklademe vločkami másla. Klasické lasagne zapékáme v troubě 30 - 45 minut, až jsou těstoviny měkké. Klasické lasagne podáváme horké.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Klasické lasagne

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena