Klasická pórková polévka

Recept na klasickou pórkovou polévku.


4.2240x
45 min
50×

Ingredience

1 lžičkasůl
1 lžičkamajoránka
3 lžíceolivový olej
špetkamletý pepř
3 ksvelké brambory
1 lžičkacelý kmín
2 kostkyzeleninový vývar z kostky
1 ksvelký pórek

Postup přípravy

Pórek a brambory očistíme, nakrájíme na malé kousky. V polévkovém hrnci rozehřejeme olivový olej a zprudka orestujeme pórek s kmínem. Zalijeme studenou vodou, přidáme brambory, majoránku, sůl, pepř, masox. Pórkovou polévku přivedeme k varu a vaříme asi 25 minut. Ke konci vaření můžeme polévku zahustit instantní jíškou, ale není potřeba. Klasickou pórkovou polévku podáváme teplou a nejlépe s čerstvým pečivem.


Další recepty s pórkem 


Cibule a pórek v podzimním jídelníčku


Bez cibule by řada omáček neměla ten správný říz, bez šalotky či pórku by kdejaký salát přišel o svou typickou chuť. Pojďme si říct něco o zelenině z rodu liliovitých.


Cibule


Aromatický libeček nejen do polévky: Zpestří chuť pokrmů a pročistí tělo


Jako malá holka jsem tuto bylinku nesnášela. Byl to pouhý dětský rozmar, ale kdo vaří s libečkem, ví, že má velmi výrazné aroma. Dnes už libeček běžně využívám při vaření sama a vždy se usměji při vzpomínce na dětství. Avšak libeček má spoustu využití, nejen v polévkách.


Aromatický

user-icon

autor Langerova


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Klasická pórková polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena