Vaření.czReceptyKjufteta - bulharské karbanátky

Kjufteta - bulharské karbanátky

Tradiční bulharské karbanátky podle receptu se zaručeným původem.


4.822x
30 min
1×

Ingredience

1 lžícesaturejka
1 lžičkamletý pepř
1 ksvětší cibule
1 snítkapetrželová nať
1 lžičkařímský kmín
1 kgmíchané mleté maso

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Kvalitní jemně namleté maso smícháme s 1 - 2 dl vlažné vody. Maso by mělo vodu vstřebat a při grilování budou karbanátky šťavnaté. Potom přidáme saturejku, mletý římský kmín, pepř, sůl a vše dobře promícháme. Můžeme přidat i jemně nasekanou petrželku. Maso necháme uležet v chladničce minimálně jednu hodinu. Do této doby je postup stejný jako u čevapčiči (kebapčeta). Zásadní rozdíl je v poměru saturejky, která u karbanátků převládá k poměru římského kmínu. Druhým rozdílem je to, že do karbanátků se přidává jemně nasekaná nebo nastrouhaná větší cibule. Pozor, přidává se těsně před grilováním a nenechává se odležet s ostatním kořením, mohla by zhořknout. Gril by měl být dobře rozpálený a jednotlivé karbanátky bychom měli opéct z každé strany zhruba 2 minuty. Maso by mělo být jen jemně nazlátlé a proužky od grilu dobře patrné. Nesmí být přepečené a suché. Kjuftety podáváme s přílohou podle chuti.
user-icon

autor Stefan

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kjufteta - bulharské karbanátky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Bulharská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena