Kinder zákusek

Jednoduchý zákusek z listového těsta plněný sladkou šlehačkou.


4.717x
20 min
1×

Postup přípravy

Listové těsto (ne mražené) rozválíme na plát o velikosti středního plechu, přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a propícháme vidličkou, aby se těsto nenafukovalo a nedělalo puchýřky.

Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 10 minut na 200 °C dozlatova. Upečený korpus necháme vychladnout a pak ho rozkrojíme na dvě poloviny.

V míse vymícháme ze smetany, ztužovačů a cukru hustou šlehačku. Jednu polovinu korpusu potřeme šlehačkou a posypeme bonbony Vexta, které mírně zatlačíme. Přiklopíme druhou polovinu a uložíme do chladna nejméně na hodinu rozležet.

Vychladlý kinder zákusek opatrně nakrájíme na řezy a každý poprášíme moučkovým cukrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kinder zákusek

Zpět na recept