Kefírový moučník

Rychlý, levný, jednoduchý a dětem moc chutná. Pro ty, kdo nemají rádi příliš sladké. Moučník je chutný a vláčný i samotný - bez krému a polevy.


3.190x
30 min

Ingredience

těsto

2 dlolej
2 ksvejce
2 lžícekakao
20 dkgcukr krystal
1 balíčekvanilkový cukr
35 dkgpolohrubá mouka
1 lžičkajedlá soda
500 mlkefír (podmáslí)

krém

cukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
250 gměkký tvaroh
1 lžičkavanilkový pudink

poleva

čokoládová poleva

Postup přípravy

Nejdříve smícháme všechny sypké ingredience, pak přidáme vejce, olej a kefír. Vymícháme hladké řídké těsto. Troubu předehřejeme na asi 180 °C.

Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Klidně můžeme použít pečící papír. Na plech vlijeme těsto, rovnoměrně jej rozetřeme a dáme péct. Pečeme přibližně 20 minut.

Mezitím připravíme krém. Smícháme měkký tvaroh se žloutkem, lžičkou pudinkového prášku (nemusí být), lžičkou vanilkového cukru a moučkovým cukrem dle chuti. Případně dochutíme pár kapkami citronové šťávy. Pokud by byl krém moc hustý - záleží na použitém tvarohu, zředíme jej troškou smetany nebo mléka. Vše rozmícháme nebo rozšleháme dohladka. Krém by měl být tak hustý, aby z moučníku nestékal.

Hotový vychladlý moučník potřeme tvarohovým krémem a polijeme čokoládovou polevou. Podle chuti můžeme vše posypat kokosem.

Moučník můžeme nechat uležet a vychladit.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kefírový moučník

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.