Kefírový chléb se slunečnicovými semínky

Další moc dobrý recept na chléb z domácí pekárny.


3.3144x
0

Postup přípravy

Do vnitřní nádoby pekárny dáme kefír, vodu, olej, ocet, sůl, kmín, bramborovou kaši, mouky, droždí a cukr.

Pekárnu zapneme na program klasik, menší velikost, kůrku střední a pekárna pracuje za nás. Po prvním zvukovém signálu přidáme 1,5 hrsti slunečnicových semínek a necháme těsto dodělat.

Po posledním hlazení těsta jej pomocí stěrky roztáhneme rovnoměrně po nádobě, potřeme vlažnou vodou a posypeme slunečnicovými semínky.

Když je upečeno, vyjmeme nádobu a necháme asi 10 až 15 minut chladnout. Pak chléb vyklopíme a dáme na mřížku úplně vychladnout.

Kefírový chléb se slunečnicovými semínky mažeme podle vlastní chuti.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kefírový chléb se slunečnicovými semínky

Zpět na recept