- | sůl | |
1 lžíce | máslo | |
1 ks | žloutek | |
- | pepř | |
2 dl | kysaná smetana | |
100 g | polohrubá mouka | |
0.3 l | zeleninový vývar | |
6 ks | kedluben | |
4 ks | brambory | |
250 g | vařená šunka | |
1 lžíce | pažitka nasekaná |
Připravíme si zeleninový vývar. Na recept nám bude stačit 1/4 litru, zbytek můžeme ponechat na polévku.
Oloupeme kedlubny a nakrájíme je na plátky. Oloupeme brambory a nakrájíme na kostky a na tuku společně s kedlubnou osmahneme. Nevypínáme, nýbrž přilijeme zeleninový vývar, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni asi 30 minut dusíme doměkka.
Šunku nakrájíme nadrobno a s polovinou smetany a žloutkem jemně rozšleháme v míse. Přimícháme mouku, osolíme a ochutíme pepřem podle chuti. Nakonec lechce posypeme strouhaným muškátovým oříškem. Důkladně promícháme.
Z připravené hmoty vykrajujeme lžičkou noky a 10 minut je vaříme v osolené vodě. Zbytkem smetany nakonec zjemníme zeleninu, kterou jsme předtím dusili v hrnci, vzpomínate?
Krátce před podáváním posypeme pažitkou.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena