Kedlubny se šunkovými noky

Poněkud netradiční recept co se týče receptury, ale i chuti. Než začnete ohrnovat nos ochutnejte a uvidíte sami.


3.0606x
60 min

Postup přípravy

Připravíme si zeleninový vývar. Na recept nám bude stačit 1/4 litru, zbytek můžeme ponechat na polévku.


Oloupeme kedlubny a nakrájíme je na plátky. Oloupeme brambory a nakrájíme na kostky a na tuku společně s kedlubnou osmahneme. Nevypínáme, nýbrž přilijeme zeleninový vývar, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni asi 30 minut dusíme doměkka.


Šunku nakrájíme nadrobno a s polovinou smetany a žloutkem jemně rozšleháme v míse. Přimícháme mouku, osolíme a ochutíme pepřem podle chuti. Nakonec lechce posypeme strouhaným muškátovým oříškem. Důkladně promícháme.


Z připravené hmoty vykrajujeme lžičkou noky a 10 minut je vaříme v osolené vodě. Zbytkem smetany nakonec zjemníme zeleninu, kterou jsme předtím dusili v hrnci, vzpomínate?


Krátce před podáváním posypeme pažitkou.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kedlubny se šunkovými noky

Zpět na recept