Poněkud netradiční recept co se týče receptury, ale i chuti. Než začnete ohrnovat nos ochutnejte a uvidíte sami.
- | sůl |
1 lžíce | máslo |
1 ks | žloutek |
- | pepř |
2 dl | kysaná smetana |
100 g | polohrubá mouka |
0.3 l | zeleninový vývar |
6 ks | kedluben |
4 ks | brambory |
250 g | vařená šunka |
1 lžíce | pažitka nasekaná |
Připravíme si zeleninový vývar. Na recept nám bude stačit 1/4 litru, zbytek můžeme ponechat na polévku.
Oloupeme kedlubny a nakrájíme je na plátky. Oloupeme brambory a nakrájíme na kostky a na tuku společně s kedlubnou osmahneme. Nevypínáme, nýbrž přilijeme zeleninový vývar, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni asi 30 minut dusíme doměkka.
Šunku nakrájíme nadrobno a s polovinou smetany a žloutkem jemně rozšleháme v míse. Přimícháme mouku, osolíme a ochutíme pepřem podle chuti. Nakonec lechce posypeme strouhaným muškátovým oříškem. Důkladně promícháme.
Z připravené hmoty vykrajujeme lžičkou noky a 10 minut je vaříme v osolené vodě. Zbytkem smetany nakonec zjemníme zeleninu, kterou jsme předtím dusili v hrnci, vzpomínate?
Krátce před podáváním posypeme pažitkou.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena