Kedlubnová kyselice

Recept na kyselici z kedluben - polévka trochu netradiční, ale dobrá.


3.45x
30 min

Ingredience

1 lžičkasůl
1 lžícemáslo
2 ksbrambory
1 kscibule
0.5 lžičkykmín
2-3 kskedlubna
1 kelímekzakysaná smetana
1.2 lvývar z uzených kostí

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Velké kedlubny oloupeme a nastrouháme nahrubo, menší brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Na másle si zpěníme cibulku, kedlubny, brambory, kmín, sůl, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Uzený vývar bývá dost slaný, takže se solí raději opatrně. Nakonec do kedlubnové kyselice vmícháme zakysanou smetanu, kterou nejprve promícháme s několika lžícemi horké polévky a poté teprve vmícháme, jinak by se nám srazila. Krátce povaříme a polévka je hotová. Kedlubnovou kyselici podáváme s krajícem čerstvého chleba.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kedlubnová kyselice

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena