Kávový dort

Kávový dort plný šlehačky, na závěr ozdobený broskvemi.


4.49x
75 min

Postup přípravy

Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva i kávou a nakonec přilijeme olej. Všechny ingredience důkladně promícháme a nalijeme do vymazané a vysypané čtvercové formy (20x20, kulatá pr.20cm).

Těsto na korpus kávového dortu pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut na 165 °C. Upečený korpus necháme mírně vychladnout a pak ho vyklopíme. Úplně vychladlý korpus rozkrojíme na dvě části.

Smetanu vyšleháme s cukrem do tuha a třetinou krému potřeme korpus. Přiklopíme vrchní díl korpusu a povrch a strany potřeme opět třetinou krému. Zbylou šlehačkou naplníme cukrářský sáček a dort ozdobíme šlehačkovými pusinkami.

Broskve spaříme horkou vodou, prudce zchladíme, oloupeme a rozpůlíme. Čokolády nastrouháme, smícháme a obalíme strany dortu. Na každou pusinku šlehačky položíme polovinu broskve.

Kávový dort necháme vychladit a krájíme na řezy tak, aby na každém byla celá broskev.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kávový dort

Zpět na recept